Netwerkdag 28/11/2019

Update 21/11 : De inschrijvingen zijn gesloten. Bedankt voor de grote belangstelling, we kijken er naar uit jullie allemaal te ontmoeten op 28 november.

Met het team Jeugdhulp Hageland zijn we als intersectoraal samenwerkingsverband ondertussen een jaar aan het werk in het kader van één gezin, één plan. Benieuwd naar de stand van zaken?

Kom dan naar onze netwerkdag op 28 november 2019! Graag leggen wij uit waar we tot nu toe staan in het werken met gezinnen en jongeren en willen we samen reflecteren over hoe het verder kan gaan.

Inschrijving (gratis) vooraf is verplicht met keuze-opties voor welke workshop je bij voorkeur wil volgen.

Onderaan deze pagina vind je meer uitleg over de aangeboden workshops.

28 november 2019 | GC Den Egger, Augustus Nihoulstraat 74 Scherpenheuvel Zichem

Programma:

9u Onthaal met koffie

9u30 Welkomstwoord

10u30 Workshop 1

11u45 Workshop 2

12u45 Ontmoetingsmoment met broodjeslunch

Interactieve workshops

We bieden 5 workshops aan die elk tweemaal herhaald worden. Gelieve bij inschrijving uw voorkeur voor de workshops door te geven.

1. Samenwerking binnen het intersectorale team Jeugdhulp Hageland: verbinden én loslaten.

In deze workshop maak je kennis met de werking van Jeugdhulp Hageland. Naast een korte toelichting bij de visie, methodiek en kerngedachten willen we graag in dialoog gaan rond sterktes en aandachtspunten in de verdere uitbouw van ons aanbod.

2. Gezinscoaching: oude wijn in nieuwe zakken? Of is het net een tikje anders?

We gaan in dialoog en proberen een reflectie te maken over hoe gezinscoaching wordt ingevuld. We staan stil bij onze ervaringen alsook de uitdagingen die we tegenkomen.

3. Psychologen en gezinscoaches: een goed huwelijk?

Een workshop waarbij je zelf mag gaan staan in het spanningsveld tussen de verschillende posities binnen Jeugdhulp Hageland.

4. Inzet ervaringsgerichte trajecten vanuit Alba

We maken ruimte voor een interactieve workshop waarin we jullie laten proeven van hetgeen we doen met gezinnen. De tafels gaan aan de kant en we focussen op de ervaring en beleving. We zetten je in de uitdaging en gaan actief reflecteren zoals we dit ook met gezinnen doen

5. Vrijwilligers als onmisbare schakels in hoop-verlening!

Stel dat er één vrijwilligerswerking is waar iedereen een beroep op kan doen? En dat wij als JHH daarin de eerste stap willen zetten. Ga je mee de uitdaging aan?